Uitslag open water 10 juli in Wijk en Aalburg

Bij de open water wedstrijd op zaterdag 10 juli in de afgedamde Maas bij Wijk en Aalburg is er door de twaalf zwemmers van Neptunus ’58 erg sterk gezwommen. De eerste die te water ging, was Sandra Schellekens voor de 3 kilometer vrije slag. Ze was maar liefst 2,5 minuut sneller dan een week eerder in Appeltern en deed daardoor goede zaken voor zowel het Brabants als het Nederlands klassement. Ze eindigde op de zestiende plaats. Na ruim een uur pauze startte Sandra weer, dit keer vergezeld door Ildiko vd Ploeg. Tijdens de één kilometer vrije slag voor masters waren beide dames sneller dan een week geleden. Ze werden zevende (Sandra) en negende (Ildiko) bij de dames 20+.
Daarna stonden er tijdraces op het programma. Daarbij wordt, net als bij het wielrennen, niet tegelijkertijd maar één voor één gestart. Frank Hovenier zwom de 500 meter vrije slag en werd 23e. Het was de eerste keer dat hij deze afstand zwom. Anouk van Lokven en Elke Schellekens zwommen de 500 meter schoolslag. Elke werd zevende en bleef met 10.00.46 net niet binnen de tien minuten. Anouk eindigde als negende op een halve minuut van Elke. Daarna werd er wederom 500 meter schoolslag gezwommen, maar dan tegelijkertijd bij de junioren. Jeroen van Dinther was een halve minuut sneller dan in Appeltern en werd negende. Lara vd Ven dook voor het eerst onder de tien minuten en verbeterde haar beste tijd met zo’n vijftien tellen. Ze eindigde als dertiende. Demi van Os was maar liefst vijftig seconden sneller dan vorig jaar en werd twintigste. Isa vd Ven, de jongste deelneemster in het hele veld, was een halve minuut sneller dan een week eerder bij haar debuut op deze afstand. Ze eindigde als 24e en nadat ze vorige week als laatste eindigde, slaagde ze nu in haar missie om 'de strijd om de laatste plaats te verliezen'. Ze liet namelijk drie zwemsters achter zich!
Ook bij de één kilometer schoolslag voor masters was Neptunus ’58 goed vertegenwoordigd met drie heren: Frank Hovenier, Arno van Os en Marios vd Bersselaar. Frank werd negende bij de 20+, Arno elfde bij de 40+ en Marios achtste. Arno was vier seconden sneller dan ooit en Marios was maar liefst anderhalve minuut sneller dan een week eerder. De slotafstand was de 1 kilometer vrije slag voor dames. Sandra was daarbij de snelste van Neptunus ’58 en werd negentiende. Ildiko wist in de slotfase van de race nog net Elke te verslaan, waardoor de dames als 23e en 24e eindigden. Anouk werd veertiende bij de jeugd.

Uitslag


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'